Dagje Bosbaden:
Een traktatie voor uw lichaam en geest


LRM_EXPORT_144377115815752_20190105_090041436jpeg

In samenwerking met Utrechts Landschap organiseert Way Back Home nu ook een serie losse Shinrin-yoku bosdagen. Zo'n dagje bosbaden is een dag ultieme rust in de natuur waarbij u makkelijk kunt ontspannen, weer op krachten komen, uw stemming en concentratie verbeteren, door het intensieve inademen van de phytonciden uw weerstand verbeteren, het leven in het hier en nu meemaken, uw gedachtestroom vertragen, nieuwe inzichten krijgen, creatief worden en in de middag uiteindelijk met een grote glimlach en vol energie fluitend naar huis gaan. Meer informatie over bosbaden en de voordelen ervan vindt u hier. Dagjes bosbaden worden regelmatig georganiseerd onder begeleiding van een Shinrin-yoku gids gecertificeerd door de ANFT.

Tijdens de Shinrin-yoku boswandeling gaan we ons lekker onderdompelen in de natuur en het leven in het hier en nu ervaren. Tijdens de begeleide boswandeling worden de deelnemers uitgenodigd om een aantal activiteiten te doen. Deze activiteiten helpen om eigen tempo te verlagen, de gedachtestroom te vertragen, aandacht te schenken aan de zintuiglijke waarneming en de verbinding met de natuur en zichzelf weer aan te gaan. Tussen de verschillende invitaties komen we telkens bijeen in een cirkel (council). Hier mag iedereen zijn/haar ervaring delen, indien gewenst. Niets is verplicht en ook stilte is een welkome en krachtige vorm van delen. Tijdens en na de Shinrin-yoku boswandeling zullen al onze 12+ zintuigen scherper en meer open zijn. Hierdoor zullen we ook meer ontvankelijk en open zijn voor spontane inspiratie van de natuur en creatieve inzichten en ideeën. Op basis van de groepsdynamiek en de natuurlijke omgeving zal de gids een aantal creatieve uitnodigingen voor activiteiten in het bos voorstellen met de natuur als materiaal. Daarbij gaat het niet om het resultaat maar om het proces, het hier en nu en de symbolische waarde van wat iedereen voor zich gaat creëren. Het kan zomaar gebeuren dat we zo opgaan in het maken van iets leuks dat de tijd even niet meer lijkt te bestaan. Heerlijk bevrijdend, in onze moderne wereld! 

Vier keer Dagje Bosbaden in vier seizoenen

Omdat wij ook onderdeel zijn van de natuur en de natuurlikje processen en seizoenen invloed op ons hebben, is het een prachtige ervaring om in elk jaargetijde te gaan bosbaden, observeren en reflecteren op de veranderingen in de natuur en in ons eigen leven. Daarom kunt u ook gebruik maken van een strippenkaart voor 4 x Dagje Bosbaden. Op die manier kunt u een Shinrin-yoku dag in elk seizoen gaan doen, op een zondag die u goed uitkomt. Natuurlijk kunt u ook meerdere Shinrin-yoku dagen in in uw favoriete jaargetijde gaan doen, u kiest zelf wanneer u wilt meelopen.

Prijzen & Meedoen
Onderstaande prijzen zijn incl. Shinrin-yoku dagprogramma onder begeleiding van gecertificeerde gids, een simpele lunch, bosthee en wat lekkers erbij, plus een kleine verrassing. :)

  • Dagje Bosbaden: EUR 35,- p.p. incl. BTW
  • Beschermers van Utrechts Landschap: EUR 105,- incl. BTW 
*Utrechts Landschap biedt haar Beschermers Beschermersvoordeel in de vorm van 25% korting op 4x Dagje Bosbaden. Klik hier voor meer informatie over hoe u Beschermer kunt worden en van 4x Dagje Bosbaden kan genieten met 25% korting.
Klik op onderstaande knop om de komende data te bekijken en om zich in te schrijven voor een (4x) Dagje Bosbaden.

Locatie

De Shinrin-yoku dagen vinden plaats op de verschillende wandelpaden van Landgoed Heidestein in Zeist. Trefpunt: Parking bij de ingang naar Landgoed Heidestein, Prinses Margrietlaan 369 in Zeist.

Meenemen & weersomstandigheden

Geadviseerd wordt om geschikte kleding tegen eventuele regen mee te nemen, als ook comfortabele wandelschoenen geschikt voor simpele wandelroutes en een fles met water. 

Het minimale aantal deelnemers voor een Dagje Bosbaden is drie personen. Vanwege weersomstandigheden kan een wandeling eventueel worden verplaatst naar een andere datum. In dat geval zal contact worden opgenomen voor alternatieve data.


Feedback van deelnemers:

"Ik kwam om verbinding met de natuur te ervaren en eventueel leuke mensen te ontmoeten. Beide wensen zijn rijkelijk vervuld."

“M’n ademhaling was gezakt. Ik heb heerlijk op blote voeten gelopen, daardoor was ik meer gegrond en was in het hier en nu. De stilte, de rust die je op een gegeven moment krijgt... De natuur verwacht niets van je. Forest therapy is een echte aanrader, heerlijk om je onder te dompelen in de natuur en onder de begeleiding van Kat met haar zachte energie voelt het like home.”

“Een hoogtepunt van deze wandeling was dat ik helemaal tot rust kwam en daarmee het afgelopen jaar terug heb kunnen herbeleven en dan vooral de trieste gebeurtenissen, ik vond het wel moeilijk maar het heeft geholpen in de verwerking.

"Zeker doen, sta open voor nieuwe belevenissen en laat je verrassen door de natuur.”

“Een Japans bosbad is een mooie natuurlijke ervaring en doet je verwonderen en tot rust brengen."

“Ik werd behoorlijk kalmer, had minder spanning in mijn lichaam en merk dat mijn waarneming rijker en zintuigen scherper zijn geworden. Ik heb gemerkt dat mijn gedachten nu minder onrustig zijn. Het is een prachtig geschenk om je tempo echt te kunnen vertragen en verbinding te maken met de natuur. We werden heel vriendelijk en duidelijk door de activiteiten begeleid, wat enorm heeft geholpen."
Of gebruik het onderstaande contactformulier voor het inplannen van een shinrin-yoku wandeling voor jezelf of je groep.

Contactformulier Way Back Home


'Als we een bos betreden waar nog nooit een mens wat mee gedaan heeft, ziet ons denkende verstand alleen maar wanorde en chaos om zich heen. Het kan zelfs geen onderscheid meer maken tussen leven (goed) en dood (slecht), omdat overal nieuw leven uit rottend en verterend materiaal groeit. Alleen als we vanbinnen stil genoeg zijn en het rumoer van het denken verstomt, kunnen we gaan zien dat er een verborgen harmonie is, iets heiligs, een hogere orde waarin alles op zijn plaats is en niet anders zou kunnen zijn dan het is.  (...) Zodra je die verborgen harmonie, die heiligheid bespeurt, besef je dat je er niet los van staat en als je dat beseft, word je een bewuste deelnemer. Op die manier kan de natuur je helpen je weer af te stemmen op de heelheid van het leven.' - Eckhart Tolle