Shinrin-yoku Weekend Retreat in Nederland (12 en 13-10-2019)

Het programma van de retreat is speciaal samengesteld om u te helpen al uw zintuigen te openen, en dat zijn er zeker meer dan vijf! De gids en het bos helpen u om natuurlijk mindful te worden en te ontspannen zodat u zich verbonden, kalm en verfrist voelt. De professionele Shinrin-yoku gids, opgeleid en gecertificeerd door de Amerikaanse Association of Nature and Forest Therapy, is getraind om uw zintuiglijke waarneming te versterken en de verbinding met het hier en nu, de natuur en het lichaam te ondersteunen. Zij kan u helpen om uw tempo te verlagen, uw gedachtestroom op een natuurlijke manier te verlangzamen en contact te herstellen met uw eigen lichaam en dus met het hier en nu. De gids werkt samen met de natuur en als luisterend oor. Daarnaast heeft ze ook een steunende functie waardoor er een ideale ruimte ontstaat voor de deelnemers om te ervaren wat de bosrijke omgeving hun op dat moment te bieden heeft. De retreat is een echte traktatie voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding, focus, creativiteit en ontspanning waarbij ook het immuunsysteem en de fysieke, geestelijke en spirituele gezondheid een enorme boost krijgt.

Wanneer: Zaterdag en zondag 12 - 13 oktober 2019

Waar & accommodatie: De Buurtsteeg, Natuurlocatie op de Heuvelrug, De Buurtsteeg 7, 3951 AA Maarn

De retreat vindt plaats in en rond De Buurtsteeg, een comfortabele accommodatie die bestaat uit het Woonhuis, de Schuur en een buitenruimte met overdekte vuurplaats. Vanaf het terrein hebben we direct toegang tot het omringende bos. De Buurtsteeg is onderdeel van Landgoed Huis te Maarn. De intentie van de eigenaar is om het landgoed met haar bos een betekenisvolle bestemming te geven en via deze plek de kracht van de natuur te ontsluiten. Meer informatie en foto's van de accommodatie vindt u hier.

Programma:

Zaterdag:
  • 09.00-10.00     Ontvangst met koffie en thee
  • 10.00-13.00     Shinrin-yoku boswandeling met gids
  • 13.00-14.00     Lunch
  • 15.00-18.00     Creatieve boswandeling met gids
  • 19.00-20.00     Diner
  • 20.30-21.30     Vuurkring, storytelling
Zondag:
  • 09.00-10.00     Ontbijt
  • 10.00-14.00     Medicine walk (eventueel op blote voeten) en council
  • 14.00-16.00       Lunch en afronding

Maaltijden: Vier maaltijden (lunch en diner op zaterdag + ontbijt en lunch op zondag), koffie, thee en wat lekkers erbij zijn in de prijs inbegrepen. Mocht u bepaalde restricties / allergieën hebben dan horen we het graag van tevoren.
Taal: Nederlands of Engels.

Kosten: De prijs van de retreat is EUR 300,- p.p. De prijs is een totaalprijs incl. retreat programma, accommodatie voor 1 nacht in De Buurtsteeg, vier maaltijden (lunch en diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag), koffie, thee en wat lekkers erbij, plus een kleine verrassing. :)

Capaciteit: De capaciteit is beperkt voor max. 10 deelnemers + 1 gids.

Gebruik het onderstaande contactformulier als u nog vragen hebt.

Neem contact met ons op

Feedback van deelnemers:
"I wanted to slow down, destress, and connect with the forest. And that really happened during the weekend! I feel more grounded and in harmony with nature, and less angry / disenchanted about what we are doing to the planet."

"This weekend is so good and beneficial, I can really recommend it to anyone who wants to get more in touch with nature, their inner self, and/or likeminded people. Kat is an experienced forest guide, a gentle and wise facilitator, and really considerate and giving. The accommodation, the food, and the programme were really well prepared by her, with lots of love and dedication. The forest in Maarn is beautiful, extensive, and varied, a really good spot for forest bathing. Finally, it was great to be in a small group, and I enjoyed the humour, wisdom, and company of the other participants very much. Thank you so much for making this possible!"

ANFT Shinrin-yoku gids Kat Novotna

65fb0be4-5490-43f3-a7b7-611d4640528ejpeg

Kat is Shinrin-yoku (bostherapie) gids opgeleid en gecertificeerd door de  Association of Nature and Forest Therapy (ANFT). Haar passie en missie is het creëren van warme en inspirerende sfeer in een groep en de ruimte om mensen te helpen te onthaasten en ontspannen zodat ze makkelijker de verbinding weer aan kunnen gaan met de natuur, zichzelf en met elkaar. Als gids combineert ze de technieken van Shinrin-yoku met creativiteit in alle vormen. Kat organiseert Shinrin-yoku wandelingen, retreats en teambuilding arrangementen in Nederland en andere Europese landen en volgt een opleiding tot ANFT Trainer en Mentor. Zie ook haar Instagram of Facebook voor nieuws en foto's.


Shinrin-yoku retreat in Noorwegen

De Shinrin-yoku Retreat in Noorwegen is onze uitnodiging voor iedereen om zijn/haar verbinding met de natuur, met zichzelf en met anderen te herontdekken door een begeleide verdieping in de ademberovende natuur in de omgeving van de Noorse Nøsen Yoga Retreat, een stijlvolle luxe berghut, omgeven door heldere meren, weiden, watervallen en bossen. Het programma van de retreat is speciaal samengesteld om je te helpen je zintuigen te openen, natuurlijk mindful te worden en te ontspannen zodat je je direct verbonden, kalm en verfrist voelt. De gidsen, opgeleid door de Amerikaanse Association of Nature and Forest Therapy, zijn getraind om je zintuigelijke waarneming te versterken en de verbinding met het hier en nu, de natuur en het lichaam te ondersteunen. Zij kunnen je helpen om je tempo te verlagen, je gedachtenstroom op een natuurlijke manier te verlangzamen en contact te herstellen met je eigen lichaam en met het hier en nu. De gidsen werken samen met de natuur, werken als luisterend oor en hebben ook een steunende functie waardoor er een ideale ruimte ontstaat voor de deelnemers om te ervaren wat de natuurlijke omgeving op dat moment te bieden heeft. De retreat is een echte traktatie voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding, focus, creativiteit en ontspanning waarbij ook het immuunsysteem en hun fysieke, geestelijke en spirituele gezondheid een enorme boost krijgt. 

Waar 
Adres: Nøsen Yoga Retreat lodge, Nøsasvingen 19 Panoramavegen 2960, Røn, Noorwegen
Taal
Engels, met eventuele vertalingen naar het Nederlands en Noors
Wanneer & Meer informatie
De volgende Shinrin-yoku retreat in Noorwegen zal plaatsvinden in de zomer van 2019. De details vindt u binnenkort op deze pagina of neem contact op met ons voor meer informatie! 


Interesse of vragen? Gelieve het onderstaande contactformulier te gebruiken. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Retreat Contact Form