Shinrin-yoku Retreats... De natuur als therapeut.

Bosbaden. Uw batterij weer volledig opladen, meer gemoedsrust vinden en uw ware zelf herontdekken. Een beetje reflecteren of juist lekker vrolijk en speels en zorgeloos bezig zijn in het bos. De natuur op een geheel nieuwe manier waarnemen en deze ervaring met een kleine groep gelijk gestemde mensen delen. Natuurlijk mindful worden en uw fysieke, geestelijke en spirituele gezondheid een enorme boost geven. Klaar voor de ultieme Shinrin-yoku ervaring? U bent meer dan welkom om mee te doen met een van onderstaande retreats.

Shinrin-yoku Retreat in Nederland: 13 - 14 april 2019

Het programma van de retreat is speciaal samengesteld om u te helpen al uw zintuigen te openen, en dat zijn er zeker meer dan vijf! De gids en het bos helpen u om natuurlijk mindful te worden en te ontspannen zodat u zich verbonden, kalm en verfrist voelt. De professionele Shinrin-yoku gids, opgeleid en gecertificeerd door de Amerikaanse Association of Nature and Forest Therapy, is getraind om uw zintuigelijke waarneming te versterken en de verbinding met het hier en nu, de natuur en het lichaam te ondersteunen. Zij kan u helpen om uw tempo te verlagen, uw gedachtenstroom op een natuurlijke manier te verlangzamen en contact te herstellen met uw eigen lichaam en dus met het hier en nu. De gids werkt samen met de natuur en als luisterend oor. Daarnaast heeeft ze ook een steunende functie waardoor er een ideale ruimte ontstaat voor de deelnemers om te ervaren wat de bosrijke omgeving hun op dat moment te bieden heeft. De retreat is een echte traktatie voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding, focus, creativiteit en ontspanning waarbij ook het immuunsysteem en de fysieke, geestelijke en spirituele gezondheid een enorme boost krijgt.

Wanneer: Zaterdag en zondag 13 - 14 april 2019

Waar & accommodatie: De Buurtsteeg, Natuurlocatie op de Heuvelrug, De Buurtsteeg 7, 3951 AA Maarn

De retreat vindt plaats in en rond De Buurtsteeg, een comfortabele accommodatie die bestaat uit het Woonhuis, de Schuur en een buitenruimte met overdekte vuurplaats. Vanaf het terrein hebben we direct toegang tot het omringende bos. De Buurtsteeg is onderdeel van Landgoed Huis te Maarn. De intentie van de eigenaar is om het landgoed met haar bos een betekenisvolle bestemming te geven en via deze plek de kracht van de natuur te ontsluiten. Meer informatie en foto's van de accommodatie vindt u hier.

Programma:

Zaterdag 13 april 2019:
  • 09.00-10.00     Ontvangst met koffie en thee
  • 10.00-13.00     Shinrin-yoku boswandeling met gids
  • 13.00-14.00     Lunch
  • 15.00-18.00     Creatieve boswandeling met gids
  • 19.00-20.00     Diner
  • 20.30-21.30     Vuurkring, storytelling
Zondag 14 april 2019:
  • 09.00-10.00     Ontbijt
  • 10.00-14.00     Medicine walk (eventueel op blote voeten) en council
  • 14.00-16.00       Lunch en afronding

Maaltijden: Vier maaltijden (lunch en diner op zaterdag + ontbijt en lunch op zondag), koffie, thee en wat lekkers erbij zijn in de prijs inbegrepen. Mocht u bepaalde restricties / allergieën hebben dan horen we het graag van tevoren.
Taal: Vanwege een aantal buitenlandse deelnemers die speciaal voor de retreat naar Nederland zullen komen, wordt de retreat voornamelijk in het Engels gehouden. De gids spreekt echter ook Nederlands en deelnemers mogen zowel Engels als Nederlands praten afhankelijk van hun voorkeur.

Kosten: De prijs van de retreat is EUR 225,- p.p. De prijs is een totaalprijs incl. retreat programma, accommodatie voor 1 nacht in De Buurtsteeg, vier maaltijden (lunch en diner op zaterdag, ontbijt en lunch op zondag), koffie, thee en wat lekkers erbij, plus een kleine verrassing. :)

Capaciteit: De capaciteit is beperkt voor max. 11 deelnemers + de gids.

Inschrijven en betaling: Voor inschrijven kunt u op bovenstaande knop klikken. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u gebruikmaken van het onderstaande formulier. Wij zullen dan contact met u opnemen en een plek voor u reserveren.

Neem contact met ons op

ANFT Shinrin-yoku gids Kat Novotna

adab940c-2b06-461e-bb18-ca5bee3d17b5jpg

Kat is Shinrin-yoku gids opgeleid en gecertificeerd door de Amerikaanse Association of Nature and Forest Therapy Guides and Programs. Kat woont in Nederland en haar passie en element is het creëren van een gezellige en inspirerende sfeer in een groep zodat mensen makkelijker kunnen ontspannen, hun tempo verlangzamen en diepe verbinding aan kunnen gaan met de natuur, met zichzelf en anderen. Als gids combineert ze de technieken van Shinrin-yoku met creativiteit in elke vorm en meditatieve melodieuze zen percussie. Zie meer foto's van haar wandelingen op Instagram of Facebook.


Shinrin-yoku retreat in Noorwegen

De Shinrin-yoku Retreat in Noorwegen is onze uitnodiging voor iedereen om zijn/haar verbinding met de natuur, met zichzelf en met anderen te herontdekken door een begeleide verdieping in de ademberovende natuur in de omgeving van de Noorse Nøsen Yoga Retreat, een stijlvolle luxe berghut, omgeven door heldere meren, weiden, watervallen en bossen. Het programma van de retreat is speciaal samengesteld om je te helpen je zintuigen te openen, natuurlijk mindful te worden en te ontspannen zodat je je direct verbonden, kalm en verfrist voelt. De gidsen, opgeleid door de Amerikaanse Association of Nature and Forest Therapy, zijn getraind om je zintuigelijke waarneming te versterken en de verbinding met het hier en nu, de natuur en het lichaam te ondersteunen. Zij kunnen je helpen om je tempo te verlagen, je gedachtenstroom op een natuurlijke manier te verlangzamen en contact te herstellen met je eigen lichaam en met het hier en nu. De gidsen werken samen met de natuur, werken als luisterend oor en hebben ook een steunende functie waardoor er een ideale ruimte ontstaat voor de deelnemers om te ervaren wat de natuurlijke omgeving op dat moment te bieden heeft. De retreat is een echte traktatie voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding, focus, creativiteit en ontspanning waarbij ook het immuunsysteem en hun fysieke, geestelijke en spirituele gezondheid een enorme boost krijgt. 

Waar 
Adres: Nøsen Yoga Retreat lodge, Nøsasvingen 19 Panoramavegen 2960, Røn, Noorwegen
Taal
Engels, met eventuele vertalingen naar het Nederlands en Noors, indien noodzakelijk
Wanneer & Meer informatie
De volgende Shinrin-yoku retreat in Noorwegen zal plaatsvinden in de zomer van 2019. De details vindt u binnenkort op deze pagina of neem contact op met ons voor meer informatie! 


Interesse of vragen? Gelieve het onderstaande contactformulier te gebruiken. Wij zullen dan z.s.m. contact met u opnemen.

Retreat Contact Form