Nature Creates: Creatieve Workshop Shinrin-yoku & T-shirts maken 

De creatieve workshop Shinrin-yoku & T-shirts maken is een welgekozen combinatie van een aantal activiteiten en niet-activiteiten  ie als uiterst voedend worden ervaren voor onze emoties, lichaam, geest en gemoedsrust:  

  • Het simpelweg Zijn in de natuur, in de prachtige bosrijke omgeving, 
  • Activiteiten die ons helpen om de drukte van alledag met alle taken, afspraken en verplichtingen te ontsnappen (door in de toestand van natuurlijke flow te komen)
  • Waardevolle tijd samen met mensen van dezelfde interesses die graag in de natuur zijn en ervan genieten om de creativiteit (weer) vrij te laten stromen,
  • De stilte opzoeken, speels en kalm worden en
  • Zelf iets unieks creëren dat je zelf kan dragen, als een persoonlijk cadeautje aan iemand kan geven of te koop aanbieden en het bedrag vervolgens doneren aan Trees for All, een Nederlandse stichting die nieuwe bomen gaat planten in Nederland en Bolivia/Oeganda.

De workshop van 5 uur bestaat uit twee delen: Een begeleiden Shinrin-yoku boswandeling en een workshop T-shirts maken:

Shinrin-yoku is een van oorsprong Japanse manier van mindful zijn in helende natuurgebieden, in het bijzonder in de bossen. De kunst van het bosbaden verspreidt zich nu razendsnel in de hele wereld omdat steeds meer mensen tot het besef komen dat verbinding met de natuur, met onszelf en met anderen en ook werkelijk een pauze nemen van alle technologie en het razendsnelle tempo van onze moderne maatschappij weldadig en helend werkt. Het verspreidt zich nu razendsnel over de hele wereld doordat meer en meer mensen tot het besef komen dat verbinding met de natuur, met onszelf en anderen en het werkelijk pauze nemen van al onze technologie en het snelle tempo van de moderne maatschappij net alleen voordelig, maar zelfs noodzakelijk is. De wandeling wordt begeleid door een gids die getraind en gecertificeerd is door de internationale Association of Nature and Forest Therapy en die je de kunst van het bosbaden laat ervaren zodat deze opgevat wordt door de ANFT. Tijdens de wandeling in het prachtige bos van  Landgoed Huis te Maarn word je uitgenodigd om een aantal activiteiten te doen waarbij het empirisch en wetenschappelijk bewezen is dat deze je helpen je tempo te vertragen, uit je hoofd en in je eigen lichaam te komen, belichaamd contact te maken met de natuurlijke omgeving en met het hier en nu door het stimuleren van je zintuiglijke waarneming. Shinrin-yoku wandelingen hebben ook een bewezen positief effect op onze stemming, ontspanning en algemeen welzijn dat vergeleken wordt tot het welbekende 3-dagen-effect bij tochten in de wilde natuur - wij gaan dit echter ervaren binnen 2 tot 3 uur tijd! Bosbaden verbetert ook de werking van ons immuunsysteem en een groot aantal stress-gerelateerde klachten en ons concentratievermogen en onze creativiteit krijgen er een enorme boost van. De wandeling wordt afgesloten met thee, gemaakt van de lokale planten en lekkere vegetarische snacks/lunch. 

Na de Shinrin-yoku wandeling en geïnspireerd door de natuur, komen we terug naar de Buurtsteeg, een prachtige, rustige locatie waar onze workshop T-shirt maken gaat plaatsvinden. We gaan T-shirts beschilderen met gebruik van textielverf en -markers van hoge kwaliteit, natuurlijk materiaal zoals blaadjes en dennenappels als sjablonen en een grote collectie sjablonen en houten stempels geïnspireerd door de natuur die ontworpen en verzameld zijn voor onze workshop. Je hoeft jezelf zeker niet als een creatieveling of kunstenaar te beschouwen om mee te kunnen doen en iets unieks, authentieks te creëren, geïnspireerd door de natuur en het huidige moment. Geen ervaring vereist met (textiel) schilderen! Het moment, het materiaal, de kleuren, sjablonen, stempels en de begeleiding zullen je helpen om vrij te creëren. De unieke T-shirts die we gaan maken in een toestand van open zintuiglijke verbinding kunnen gewassen worden in de wasmachine en met trots gedragen worden, als een uniek en authentiek cadeautje gegeven worden of te koop aangeboden via de Katreative Etsy webshop waar 100% van de prijs wordt gedoneerd aan Trees of All, een Nederlandse stichting die bomen plant in Nederland en Bolivia/Oeganda. Op deze pagina kun je voorbeelden zien van wat er allemaal kan ontstaan tijdens zo'n workshop T-shirts maken. 

Wanneer: Zondag 06-10-2019 om 10:00 – 15:00, vrijdag 15-11-2019 om 14:00 – 19:00, zondag 08-12-2019 om 10:00 – 15:00 
Waar & Ontmoetingspunt: Landgoed Huis te Maarn, Buurtsteeg 7, Maarn
Openbaar vervoer: Met de trein naar station Maarn, trap af en direct naar rechts, daarna de eerste naar links en de weg vervolgen. De Buurtsteeg 7 bevindt zich op ongeveer 10 minuten loopafstand van station Maarn.

Meenemen: comfortabele schoenen en kleding die eventueel vies kan worden, regenjas (afhankelijk van het weer), eventueel een fles water en extra eigen kleding waarop geschilderd kan worden, mocht je meer dan één kledingstuk willen beschilderen. Na de registratie word je benaderd om je voorkeur aan te geven qua kleur en maat voor het T-shirt dat je tijdens de workshop zal beschilderen en dat inbegrepen is in de prijs. 
Deelnemers: Max. 15 deelnemers
Taal: Nederlands of Engels, afhankelijk van de groep
Prijs: De prijs is EUR 115,- p.p. en is inclusief:

  • Een begeleide Shinrin-yoku wandeling van 2,5 uur
  • Bos thee gemaakt van lokale planten en lekkere en gezonde vegetarische snacks-lunch,
  • Creatieve workshop T-shirt maken van 2,5 uur
  • Alle benodigdheden en materiaal voor de workshop (textielverf en /markers van goede kwaliteit, sjablonen, houten stempels, textuur makers, kwasten...)
  • 1 T-shirt van jouw keuze om te beschilderen.
De prijs is excl. extra kledingstukken die je eventueel ook zal willen beschilderen+ deze kun je zelf meenemen of ter plekke aanschaffen.

Interesse? Graag een van de workshop date kiezen in de kalender waar je je tickets kan boeken (gebruik het pijltje links bovenaan om de volgende maand te bekijken). Mocht je nog vragen hebben dan kun je contact opnemen via het onderstaande contactformulier. 

Neem contact met ons op

Feedback van deelnemers:

"Beste Kat, bedankt voor je begeleiding niet alleen diep in het bos, maar ook diep in onze zielen."

"Bedankt voor de fantastische dag. We hebben erg genoten van onze eerste kennismaking met Shinrin-yoku. Het is je echt gelukt om ons helemaal uit het hoofd te krijgen en in het bos. er waren momenten dat ik me één had gevoeld met het bos. Ik kan me niet een betere manier voorstellen om de eerste stappen op dit nieuwe pad te zetten. Dit is iets wat de meesten van ons heel graag in onze levens zouden willen introduceren."  

Over de gids & Workshopbegeleider:

25655704-b4b4-4dd9-98a6-9d4c7851f739jpg

Kat is bos therapie (Shinrin-yoku) gids getraind en gecertificeerd door de ANFT. Ze begeleidt wandelingen en organiseert Shinrin-yoku teamuitjes en retreats in Nederland en andere Europese landen, is in opleiding tot mentor en trainer voor nieuwe gidsen en werkt als mede-voorzitter van de Europese Raad van de ANFT. Kat is ook textiel kunstenares en doneert via haar Katreative project 100% van alle winst aan Trees for All voor het planten van nieuwe bomen. Lees meer:


In art as in love, instinct is enough. -Anatole France