Ervaar bosbaden en doe mee met een begeleide Shinrin-yoku wandeling

Het is mij een groot genoegen om jouw gids te zijn en voor jou de deuren te openen, zodat je kan ervaren wat de natuur jou te bieden heeft. Lees meer over bostherapie en de positieve effecten hier.

Wat te verwachten

Shinrin-yoku sessies zijn rustige wandelingen met een gids welke instructies geeft – gepresenteerd als uitnodigingen- voor zintuiglijke openende activiteiten. Elke wandeling begint met het ontwikkelen van het belichaamde contact met het hier en nu, gevolgd door een serie van verbindende uitnodigingen welke de kracht van de zintuigen mobiliseert. Alles is afgestemd op de locatie en de behoeftes van de deelnemers. Hierna volgt een periode van rustig rond dwalen en/of stil zitten op een plek waar de deelnemer een connectie voelt. De wandelingen eindigen met een theeceremonie. De thee, gemaakt van de lokale planten, wordt gezamenlijk gedronken, waarbij wordt gereflecteerd op de ervaring(en) en/of geluisterd naar melodieuze zen percussie. 

De wandelingen zijn geen tochten (hikes) in de traditionele zin van het woord. Een wandeling duurt gemiddeld 3 tot 4 uur en beslaat niet meer dan 1,5 kilometer. Door deze korte afstand ervaart men het contact met de natuur op een veel diepere wijze dan men normaal gewend is. Tijdens bostherapie wandelingen hebben deelnemers een breed scala aan ervaringen, waarvan sommige erg betekenisvol en diepgaand. De gids is getraind om een ondersteunende getuige te zijn tijdens deze ervaringen van de deelnemers.

Locatie

Op dit moment zijn vinden de Shinrin-yoku wandelingen plaats op onderstaande locaties:

Landgoed Heidestein (Zeist, provincie Utrecht); we maken gebruik van een aantal verschillende routes binnen dit natuurgebied; trefpunt: Parking bij de ingang naar Heidestein, Prinses Margrietlaan 369 in Zeist
Vijverbos (Harmelen, provincie Utrecht); trefpunt: Parking bij de ingang naar Vijverbos, Tiendweg 56 in Harmelen
Amsterdamse Bos (Amsterdam), trefpunt voor de ingang naar Boerderij Meerzicht (Pannenkoekenboerderij), Koenenkade 56 in Amsterdam

Mocht u advies nodig hebben over de bereikbaarheid met openbaar vervoer dan hoor ik het graag. 

Wat mee te nemen

Geadviseerd wordt om geschikte kleding tegen eventuele regen mee te nemen, als ook comfortabele wandelschoenen geschikt voor simpele wandelroutes en een fles met water.

Kosten

Deelnemers betalen 15,00 euro per persoon. De prijs omvat een begeleide shinrin-yoku wandeling met een bostherapie gids en thee en snacks bij de thee ceremonie. Deelnemers kunnen hun ticket hier kopen.

NB: Vanwege weersomstandigheden kan een wandeling worden verplaatst naar een andere datum. In dat geval zal contact worden opgenomen voor alternatieve data.


Feedback van deelnemers:

“Een Japans bosbad is een mooie natuurlijke ervaring en doet je verwonderen en tot rust brengen."

“Ik werd behoorlijk kalmer, had minder spanning in mijn lichaam en merk dat mijn waarneming rijker en zintuigen scherper zijn geworden. Ik heb gemerkt dat mijn gedachten nu minder onrustig zijn. Het is een prachtig geschenk om je tempo echt te kunnen vertragen en verbinding te maken met de natuur. We werden heel vriendelijk en duidelijk door de activiteiten begeleid, wat enorm heeft geholpen."
Of gebruik het onderstaande contactformulier voor het inplannen van een shinrin-yoku wandeling voor jezelf of je groep.

Contactformulier Way Back Home


De kracht van een betere toekomst zit in het nu: een goede toekomst creëer je door ervoor te zorgen dat het huidige moment goed is. - Eckhart Tolle