Shinrin-yoku voor bedrijven

Nature-based welzijns voor
bedrijven

Ontsluit de rustgevende kracht van de natuur voor uw medewerkers.

Onze wereld is in de afgelopen jaren snel veranderd met als gevolg veel nieuwe uitdagingen voor ons mentale, emotionele en fysieke welzijn en functioneren. We worden geconfronteerd met de snelle dynamiek van het (werk)leven met meer eisen, digitale overwhelm, minder veiligheidsgevoel, emoties, stress en onrust die een negatieve invloed hebben op onze gezondheid, welzijn, concentratievermogen, creativiteit en werk. Het resultaat zijn vaak chronische klachten en burnout die niet alleen de levens van mensen en hun families beïnvloeden, maar ook effect hebben op de gezondheid, team spirit en de financiën van de organisatie zelf.

Maar wat als je je team zou kunnen ondersteunen door ze te trainen om in hun dagelijks leven goed voor hun eigen gezondheid, welzijn en balans te zorgen? Wat als dit met de natuur als gids kan? EcoNIDRA™ is een nature-based diepte-ontspanningstechniek die laagdrempelig en zeer geschikt is om toe te passen in het dagelijks leven waardoor je medewerkers een diepe ontspanning van lichaam, geest en emoties kunnen ervaren en zo op alle vlaktes beter kunnen functioneren.

Het is belangrijk dat je medewerkers het leren om goed voor hun eigen gezondheid en welzijn te zorgen door ze tools aan te reiken waarmee ze hun eigen stressniveau op peil kunnen houden. De krachtige EcoNIDRA™ welzijnstraining leert uw medewerkers hoe ze hun eigen zenuwstelsel kunnen reguleren en hun stressniveau op peil kunnen houden en zo burn-out, ziekte en chronische klachten kunnen voorkomen. Hun immuunsysteem krijgt een boost, hun slaapkwaliteit, focus, helderheid en creativiteit wordt beter, en zo zijn er nog veel meer wetenschappelijk bewezen effecten van EcoNIDRA™. Uw teamleden gaan een diepere verbinding ervaren met anderen, met de essentie van hun werk en met de natuur, waardoor ze zich gelukkiger, gezonder, gefocust en gemotiveerd zullen voelen.


Nature-based welzijnstrainingen

Wat brengt het jouw team:

Voorbeelden van de effecten van de EcoNIDRA™ bedrijfstrainingen voor je medewerkers:

 • Extreem efficiënte fysieke en mentale ontspanning,
 • Minder stress door verlaging van stresshormoon cortisol,
 • Een echte reset voor het zenuwstelsel en preventie van burn-out,
 • Betere slaapkwaliteit,
 • Meer focus, creativiteit, helderheid oplossingsgericht denken,
 • Meer stabiele humeur en energieniveau,
 • Verbeterde weerstand en spijsvertering,
 • Verlichting klachten bij (digitale) overbelasting en bij vermoeide ogen,
 • De signalen van vermoeidheid eerder leren herkennen en een tool hebben om zelf snel weer tot rust komen,
 • Verbeterde fysieke en mentale prestaties,
 • De signalen van je lichaam eerder en beter horen en herkennen,
 • Grotere emotionele stabiliteit en basis tevredenheid,
 • Het gevoel van verbondenheid, betere interacties met collega's en klanten.


"Our team of 5 had a truly remarkable experience forest bathing with Kat. She really helped us to slow down and find peace in nature. Most special of all is to feel the serene power of nature! I would recommend this for any individual or group seeking peace."

"Het was een geweldige sessie en perfect zo aan de start van onze driedaagse workshop. De reacties waren enorm positief!"

"Het was inspirerend en rustgevend! Het deed me verwonderen als een kind! Dankbaar voor dit perfecte begin van het weekend!"

"Namens alle coaches bedankt Kat! Een echte aanrader!"

"Ik had altijd al van Shinrin-yoku gehoord, maar nog nooit meegemaakt. Nu ik een driedaagse sessie voor mijn team organiseerde, leek mij dit een ideale manier om het event te beginnen en tot onszelf te komen." 

"Ik was vrij gestrest voordat ik begon en helemaal ontspannen aan het einde. Zeer rustgevend gedurende de hele anderhalf uur. En de theeceremonie was prachtig opgezet."

"De energie die we daar hebben gecultiveerd en terug naar de stad hebben meegenomen, was waardevol voor mij en naar mijn gevoel ook voor de mensen om me heen."

"Afgelopen weekend ging ik met team Honeyguide de bossen op de Utrechtse Heuvelrug verkennen. We volgden een Shinrin Yoku workshop van Kat. Een heerlijke workshop waarbij ik helemaal ontspannen thuis kwam. Dankjewel Kat!"

"Ik werd behoorlijk kalmer, had minder spanning in mijn lichaam en merk dat mijn waarneming rijker en zintuigen scherper zijn geworden. Ik heb gemerkt dat mijn gedachten nu minder onrustig zijn. Het is een prachtig geschenk om je tempo echt te kunnen vertragen en verbinding te maken met de natuur. We werden heel vriendelijk en duidelijk door de activiteiten begeleid, wat enorm heeft geholpen."

"Voor de wandeling was ik meer gestrest en verzonken in mijn gedachten. Na de wandeling liep ik met een grote glimlach en zingend naar huis."

"Voor de wandeling zat ik in mijn hoofd, erna in het hier en nu en dat was en is nog steeds rustgevend."  

"I had the great pleasure of being introduced to the Japanese practice of forest bathing by Kat. I didn’t know what to expect other than to be in the forest going for a walk. What I experienced was a pleasant surprise. We entered nature, explored it with our 5 + senses, and connected with the earth, it’s trees and the environment in an intuitive manner. Much of this was done in silence. Kat was a gentle, inviting and welcoming guide. I highly recommend this for people who are looking for a low key way to connect with themselves and their surroundings. It works well with small groups, teams, good friends and for a solo inquiry. I will do it again! I left feeling refreshed, energized, and relaxed. Highly recommended. Thank you."

"Going forest bathing with Kat was delicious. I never move slow, I never want to, but three hours in a forest with Kat slowed my pace down, naturally and in a way that felt good to me. It is a truly relaxing experience with a wonderful guide. afterwards I was in a great mood, re-energized and feeling more in tune with myself and my surroundings. Do I recommend anyone to join Kat? Yes, I certainly do. unless you don't like trees ;)"

"Een zeer aangename activiteit. Het creëert ruimte en een nieuw perspectief, helpt je je tempo te verlangzamen en de dingen vanuit een andere invalshoek te zien."


Rest isn't a reward for work; it's part of the work. -Leesa Renee Hall