EcoNIDRA™ 

Waar Shavasana de natuur omarmt

Stel je voor: je ligt op je rug en je wordt begeleid tijdens drie reizen: een reis door je zintuigen, een pelgrimstocht door je lichaam en een reis door de aarde. Bij EcoNIDRA™ komen je hersenen, lichaam en emoties zodanig tot rust dat je je achteraf wellicht meer verfrist zal voelen dan na 3-4 uur slaap.

Dit gebeurt onder andere door de zogenaamde Rotatie van Bewustzijn en een reeks op de natuur gebaseerde visualisaties en professioneel opgenomen natuurgeluiden die je uit je hoofd via je zintuigen in je innerlijk landschap meenemen. Gecertificeerde EcoNIDRA™ teachers kunnen daarnaast hun stem, tempo en taal op zo’n manier gebruiken dat je diep tot rust komt en je het gevoel van zachtheid en verbondenheid met de natuur en met jezelf herinnert. Dit is de kracht van EcoNIDRA™, een krachtige blend van nature connection en yoga nidra met oeroude wortels plus een reeks wetenschappelijk bewezen helende, verbindende en transformerende effecten. Wil je meer weten, wil je EcoNIDRA™ ervaren of zelf een gecertificeerde EcoNIDRA teacher worden?

Ben je klaar om het hele ecosysteem van je lichaam, geest en emoties diep te ontspannen en een zaadje van transformatie te planten? Ben je er klaar voor om op een laagdrempelige en toch diepgaande manier opnieuw verbinding te maken met jezelf, met de natuur en met anderen?

EcoNIDRA™ is een tak van yoga nidra waar nidra samenkomt met natuurbeleving. EcoNIDRA™ is geboren via bosbadgids Kat Novotna, als een door de libellen geïnspireerde blend van diepteontspanning en technieken die ons gevoel van verbondenheid met de natuur en onze innerlijke natuur versterken. Daarbij worden zaadjes van transformatie geplant in de vruchtbare grond van ons bewustzijn, die zo een veel grotere kans hebben om realiteit te worden dan als we onze doelen vanuit het cognitieve brein proberen tot stand te brengen. Het randje tussen wakker zijn en slapen is de plek waar jouw hartenwens en intenties de grootste kans hebben om te gaan groeien. Voor een EcoNIDRA™ sessie kies je telkens een partner van de natuur die samen met jou de reis door je zintuigen, de pelgrimstocht door je lichaam en door de aarde met je mee gaat doen.


"The world needs the fully alive, well-rested you, not the exhausted you." - Karen Brody