Jouw verhaal in Kintsugi 

De schoonheid van imperfectie.

Welkom op mijn Kintsugi-kunstpagina! Wat je in mijn webshop vindt, zijn mijn Kintsugi-stukken, gemaakt met de hand en met al mijn liefde in 's-Hertogenbosch. Je vindt alle Kintsugi-stukken die momenteel verkrijgbaar zijn in de Etsy-webwinkel.

Kintsugi is een Japanse techniek van restauratiewerk (upcycling) van keramiek met goud. Het heeft een lange geschiedenis sinds de 15e eeuw en is gebaseerd op de filosofie en esthetiek van wabi sabi – de schoonheid van imperfectie. Kintsugi kunstwerken zijn kunstwerken of servies die ooit gebroken zijn. Bij Kintsugi worden de scheuren (littekens) samengevoegd met goud, wat een absoluut unieke look en feel creëert met organische vormen en een versterkte 'ziel' van het stuk. Wat ooit gebroken is, wordt vaak juist nog mooier, met de authentieke schoonheid en krachtige kwetsbaarheid. Wat een parallel met onze eigen reis als mensen, of met de genezing van de aarde.


Hoe werkt het?

Je kunt een bestaand Kintsugi-stuk uitzoeken op Etsy. Kijk bij welk stuk jij een hart-verbinding voelt. Die spreekt namelijk tot je via je zintuigen en wil deel uitmaken van je leven. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om Kintsugi ook cadeau te geven aan iemand waar je om geeft. De stukken worden veilig verpakt en kunnen wereldwijd worden verzonden. Mocht je jouw Kintsugi liever willen ophalen in Den Bosch dan mag dat ook! Stuur in dat geval een mailtje naar kn@econidra.com om de details af te spreken.

Als alternatief kan ik een gepersonaliseerd ‘Jouw verhaal in Kintsugi’-stuk voor je maken. Het werkt als volgt: Je kunt het item ‘Jouw verhaal in Kintsugi’ in mijn Etsy webshop aanschaffen. Ik neem dan contact met je op en nodig je uit om jouw verhaal met mij te delen. Dit kan een verhaal zijn over een pijnlijke ervaring, een transformerende periode in je leven, een overgangstijd vol onzekerheid en twijfel die je bijna ‘openbreekt’, een trauma, of simpelweg welke ‘scheur’ je ook hebt ervaren als mens op aarde die veel impact op je heeft gemaakt. Je kunt je verhaal als tekst sturen of bijvoorbeeld met de voicerecorder van je telefoon opnemen. Je kunt zo veel of zo weinig delen als je zelf wilt. Ik vertrouw erop dat wat je deelt precies genoeg zal zijn voor mij om te horen en om van te creëren. Ik zal een Kintsugi voor je maken, gebaseerd op wat je met mij hebt gedeeld, waarbij het hele Kintsugi-proces zal worden geïnspireerd door jouw unieke verhaal. Het resultaat zal een verrassing voor jou zijn! 


"Mijn ervaring is dat Kintsugi vaak echt verbinding maakt met het hart van de persoon die hem kiest of ontvangt. Het resultaat is een versterkte hart-coherentie en vruchtbaar voedingsbodem voor genezing. Onze littekens willen juist omarmd worden." -Kat Novotna

Keramiek met een verhaal

Niet zomaar een vaasje

De keramiek die ik gebruik komt uit verschillende bronnen. Elk stuk heeft al ‘geleefd’. Ik koop mijn keramiek nooit bij winkelketens in. Elk van mijn stukken heeft al zijn eigen leven op aarde geleefd.

De stukken zelf zijn meestal handgemaakt door Nederlandse, Franse, Italiaanse of Japanse kunstenaars en zijn stuk voor stuk unieke kunstwerken, des te meer als ze eenmaal ge-kintsugied zijn. De verschillende Kintsugi-methoden die ik gebruik zijn een combinatie van de traditionele Kintsugi-technieken zoals we die kennen sinds de 15e eeuw, en een modernere aanpak.

Vragen & Bestellingen

Je kunt Kintsugi natuurlijk ook als mooi cadeau geven aan iemand die je dierbaar is. 

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen via het onderstaande formulier.  
Contact Us


"There's a crack in everything, that's how the light gets in" -Leonard Cohen